Menu

Kittenbeleid

Onze kittens verblijven de eerste weken 4-5 wk bij mams waar ze in alle rust kunnen opgroeien, apart waar de andere kattenvolk niet bij kan komen. Zodra het mag van mams kunnen ze in een bench lekker in de woonkamer vertoeven om vertrouwd te worden met allerlei geluiden. Aangezien onze kittens nog kwetsbaar zijn en mams niet teveel stress wil geven, willen wij de eerste 6 weken geen bezoek ontvangen van kijkers/kopers. We vragen uw begrip hiervoor.

Bij interesse van een Lil’Ainjil kitten verzoeken wij u vriendelijk om dit per email te doen, en u zichzelf even voor te stellen e.d..

De kittens blijven bij ons tot de leeftijd tussen de 14 en 16 weken (naar gelang of er een rabiesvaccinatie nodig is voor het buitenland) en vertrekken in goede gezondheid. Elke kitten krijgt bij zijn vertrek naar zijn gouden mandje een Europees paspoort, NRKV stamboom, koopcontract en een kittenpakket mee waarin ook de voeding in zit welke het kitten gewend is. De kleintjes worden volledig ontwormd (milbemax/panacur preventief), en gechipt, en gevaccineerd ( 6,9,12/13 weken) en zijn vrij van vlooien en/of parasieten.

Het kitten zal bij vertrek niet vroegtijdig gecastreerd zijn, maar zal omstreeks 8-9 maanden wel dit ondergaan.

Vanwege hygiëne in onze cattery wat ontzettend belangrijk is, daar doen wij dan ook alles aan, willen wij u verzoeken dan ook onze cattery niet te bezoeken als u eerder op de dag bij een andere cattery bent geweest, dit om eventuele besmetting te voorkomen! 

Een kitten is erg speels en aanhankelijk. Daarom gaat onze voorkeur altijd uit naar een nieuwe eigenaar die al een kat heeft en/of veel thuis is. Daarnaast is een afgezette tuin of een kattenren, waarin het kitten veilig kan ravotten en genieten van het buitenleven, zeer gewenst.

Wij verkopen geen kittens aan mensen die de kat vrij buiten willen laten lopen! 

Lil’Ainjil kittens reserveren wij pas na een wederzijds vrijblijvend kennismakingsbezoek en wij van mening zijn dat u het kitten een goed huis kan bieden.Als u een kitten bij ons heeft besproken dan vragen wij een aanbetaling van 1/3 van de verkoopprijs.

Aanbetalingen worden NIET teruggegeven bij annuleren en/of herplaatsing van uw kitten, tenzij wij zelf annuleren.  De kittens hebben vaste prijzen welke wij hanteren en niet van afwijken.

Onze kittens liggen ons nauw aan het hart, dus hopen wij dat ze een goed en standvastig thuis krijgen waar ze hun hele leven kunnen verblijven.  

  Onze cattery is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Raskatten.

logo_nrkv